cocina para cocinar en otoño

Una recepta de tardor per elaborar-la a la teva cuina Corp

Ja ha arribat la tardor, l’època per excel·lència dels bolets, les castanyes i el moniatos. Les temperatures temperades et conviden a sortir a passejar pels paisatges de tons ataronjats i els dies plujosos són excel·lents per gaudir de la calma del teu nou pis d’obra nova.

Al 2018, la tardor s’inicia el diumenge 23 de setembre i finalitza per donar pas a l’hivern el 21 de desembre. El canvi d’estiu a tardor coincideix amb un dels dos equinoccis de l’any. Això significa que aquest dia en concret té una durada aproximada igual a la de la nit en tots els punts del planeta.

A més, sabies que el nom d’aquesta estació prové del vocable “autumnus” que, segons els experts, es vincula al significat de plenitud o canvi? Fa referència a l’èxit de les collites i a les transformacions que veiem a la natura.

Des de Corp, desitgem que gaudeixis d’aquesta bonica època en la comoditat del teu habitatge d’obra nova: arrauleix-te al sofà mentre les fulles cauen, tanca els ulls per respirar l’olor de la pluja o cuina un sopar de tardor.

Et ve de gust elaborar un deliciós plat amb productes de la temporada? Prepara tot el necessari a la teva cuina Corp i diverteix-te. Ho gaudiràs tu i tota la família!

Et proposem una recepta amb el popular i deliciós camagroc. Si ets aficionat a buscar bolets, pots sortir a cercar-los al bosc, especialment en aquells de pins. Si prefereixes la comoditat de la teva llar, podràs trobar aquests bolets en fruiteries o verduleries, siguin frescos durant la temporada, en conserva o deshidratats.

recepta tardor bolets camagrocs

T’atreveixes amb un risotto de camagrocs? Comencem amb la recepta.

Què necessites?

  • 300 g d’arròs
  • 200 g de camagrocs
  • 50 g d’oli d’oliva
  • 100 g de ceba picada
  • 50 g de formatge parmesà ratllat
  • 30 g de mantega
  • 850 g de brou vegetal
  • 1 got de vi blanc
  • 2 grans d’all
  • Sal i pebre

 

Com preparar-ho?

  1. Si els bolets són frescos, cou-los dins d’una paella i deixa que treguin tot el suc. Aquest suc el pots reservar i afegir-lo al brou.
  2. Quan ja no deixin anar suc, afegeix un raig generós d’oli d’oliva i dos grans d’all pelats i tallats a làmines. Fregeix-lo tot fins que els bolets quedin cruixents.
  3. En una altra paella, posa els 50 g d’oli d’oliva i deixa-ho escalfar. A continuació, pica una ceba i fregeix-la fins que estigui daurada.
  4. Afegeix l’arròs i salteja’l durant un parell de minuts. A continuació, aboca-hi el got de vi amb el caldo i incorpora-ho tot a l’arròs. No ho afegeixis tot d’una vegada! Millor a poc a poc.
  5. Deixa-ho coure uns 16 minuts i remou-ho de tant en tant perquè no s’enganxi.
  6. Un cop cuit, afegim la mantega, el formatge parmesà i ho salpebrem. Sense deixar de remoure, ho coem tot durant dos minuts més.
  7. Serveix el risotto barrejat amb els camagrocs cruixents i, si ho desitges, decora-ho amb un toc de parmesà ratllat.

 

El teu habitatge d’obra nova Corp és per gaudir-lo en tots els sentits. Esperem que aquesta recepta desperti el teu talent a la cuina i ompli el menjador amb els teus convidats preferits per gaudir d’un sabor incomparable: el de les coses elaborades amb il·lusió.

No hi ha comentaris

Publica un comentari

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.