navidad

Sorprèn, durant les festes, als teus convidats

El Nadal és la època més entranyable de l’any. És quan els carrers s’omplen de llum i color, les tradicions prenen protagonisme i reneix la il·lusió que viu als nostres cors. És una ocasió perfecta per reunir-nos amb amics i familiars per celebrar junts les festes.

Segurament, durant aquestes festes, tindràs convidats a casa. Si és així, et fem algunes suggerències.

Planificació i ordre

Tingues molt present quants convidats tindràs, el més important és que estiguin còmodes i que no s’ubiquin al voltant de la taula com sardines. Una bona planificació prèvia t’estalviarà l’estrès d’última hora. Si la casa està ordenada, amb tot llest per servir l’àpat i la taula preparada per quan arribin els comensals, tindràs el 90% de la batalla guanyada.

Sorprèn amb la decoració de la taula

Les estovalles, a més a més de les tradicionals blanques, sempre correctes, en aquesta època de l’any poden ser de fantasia. Dóna tocs nadalencs a la taula sense recarregar-la, és interessant que respiri. Pots adornar-la amb pinyes, petites branques d’avet distribuïdes aleatòriament, pomes vermelles i granades o boles i estrelles de nadal desordenades per la superfície. Una altra opció és la de personalitzar els llocs perquè cada convidat sàpiga on s’asseurà. I si ets més clàssic, motius com espelmes i canelobres mai falten en aquestes dates.

No et descuidis del protocol

La distribució de la vaixella, cristalleria i coberteria té molt de creació i estil.

Vaixella: Es comença amb un plat baix –plat base–, seguit d’un plat pla i un plat fons. A l’esquerra d’aquests plats hi va un plat –molt més petit– pel pa. Els tovallons els pots col·locar damunt dels plats principals.

Coberteria: Col·loca les forquilles a l’esquerra i el ganivets a la dreta dels plats principals. La serra dels ganivets ha de mirar a l’esquerra –cap als plats principals–. Si hi ha sopa d’entrant, posa una cullera a la dreta, amb els ganivets. Recorda que tots els coberts s’usen de fóra cap a dins. Els coberts de postres van davant de la vaixella –entre les copes i els plats principals– per aquest ordre: cullera, forquilla i ganivet. El ganivet és el que queda més a prop dels plats principals. La cullera i el ganivet van amb el mànec cap a la dreta. La forquilla, al revés, amb el mànec cap a l’esquerra.

Cristalleria: la copa d’aigua, més gran que les de vi, es col·loca primer, a l’esquera de tot. Després la de vi negre, a continuació la de vi blanc i per últim, a la dreta de tot, la de cava.

Esperem que aquests consells t’ajudin i facin de la trobada al voltant de la taula un moment inoblidable perquè la teva casa s’acabi convertint en una cita imprescindible cada any.

No hi ha comentaris

Publica un comentari

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.