sombrilla-parasol

El para-sol, un invent de fa 3.400 anys

Ens encanta el sol, però amb precaució! Encara que el sol és molt agradable i a tots ens agrada estar morenos, no ens cansarem de recordar-te que és molt important que et protegeixis la pell amb crema solar i amb l’ajuda d’un para-sol.

A Corp pots trobar la teva futura llar a l’entorn que més t’agradi: zones verdes, ciutat, platja… Et convidem a descobrir els nostres habitatges d’obra nova a prop del mar: Nou Centre al Masnou.

Els apassionats de la platja estaran acostumats a caminar per la sorra, carregats amb el seu para-sol per trobar un bon lloc per gaudir del mar. El que potser no s’imaginen és quin és l’origen de tan conegut objecte.

El para-sol va néixer a Babilònia fa 3.400 anys i, lluny del que puguis pensar, no s’utilitzava únicament per protegir-se del sol. El para-sol era un símbol de rang i prestigi. També per als egipcis, pels qui el cel era el cos de la deessa Nut, que es recolzava a la terra utilitzant només els dits dels peus i de les mans. Així, cobria tot el planeta.

para-sol a la platja

Els para-sols, que en aquella època es fabricaven amb fulles de palma, plomes i papirs, representaven a la deessa i només podien protegís els caps dels nobles. Si un faraó et convidava a protegir-te sota el seu para-sol, significava que gaudies de la seva protecció.

Si ens traslladem a les antigues Grècia i Roma, descobrim que el para-sol era un accessori únicament femení. Fins i tot se celebrava la Festa dels Para-sols! Era una celebració anual en honor a la fertilitat on les dones d’alts rangs portaven para-sols blancs.

Després de la desaparició de l’Imperi Romà, l’ús del para-sol va disminuir considerablement. Tant, que a l’Edat Mitjana va romandre en l’oblit. Però aquest no va ser el seu final. En l’últim terç del segle XV, va reaparèixer a França com un signe de prestigi. El para-sol era un objecte de luxe, més que un objecte pràctic.

Encara vols saber-ne més? Els famosos para-sols que veiem en molts països asiàtics estan fabricats amb paper-oli. Aquests para-sols no només cobreixen del sol, també tenen un paper molt important als casaments tradicionals xinesos. Quan la núvia baixa del palanquí, la cobreixen amb un para-sol de color vermell per espantar els mals esperits. Aquesta tradició també es manté als casaments japonesos o a les illes Ryukyu.

Coneixies l’origen del para-sol? Ara comptes amb una mica més de saviesa per compartir-la amb els teus coneguts durant una refrescant tarda a la platja. Vols viure a prop del mar? Amb Corp, és possible. Consulta les nostres promocions.

No hi ha comentaris

Publica un comentari

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.