playa sant pol

Sant Pol de Mar, viure amb essència mediterrània

Ens trobem davant d’una petita vila dotada d’una personalitat única i diferent. Situada al Maresme, Sant Pol de Mar no té res a envejar a les altres poblacions de la zona, tant per la seva bellesa com per la seva qualitat de vida. De fet, les seves petites cales rocoses banyades pel Mediterrani evoquen els inspiradors paisatges escarpats de la Costa Brava. Viure aquí és un somni fet realitat.

Qualsevol amant de la història se sentirà apassionat de descobrir el seu passat. Els vestigis més antics de la zona, que encara es poden veure a les ruïnes romanes del Morer, expliquen històries de temps llunyans, quan la seva terra era un centre de producció de vi entre els segles I i V. No va ser fins al segle X quan es va desenvolupar aquesta localitat costanera, que va florir al voltant del monestir de Sant Pau.

Durant molts anys va ser una vila d’humils pescadors, fins que va ser descoberta a finals del segle XIX, gràcies a la inauguració de la moderna línia de ferrocarril del Maresme. Va ser llavors quan la burgesia catalana es va meravellar davant la bellesa de Sant Pol de Mar, una població mediterrània amb encant i molt a prop de Barcelona.

sant pol de mar barca

Per aquest motiu, nombroses famílies adinerades van decidir construir les seves elegants residències d’estiu, moltes d’elles d’estil modernista i que encara avui es poden admirar. Destaquen l’edifici Les Escoles, la casa del Dr. Roura, Can Planiol i Can Tió, tots ells situats a l’encantador centre de la vila i en els quals es pot apreciar la bellesa del seu treball artesanal de forja i els característics mosaics modernistes de les seves façanes.

Però no només la història fa d’aquesta localitat del Maresme un lloc únic on viure, també la seva fusió amb el paisatge i la naturalesa mediterrània de l’entorn. Un dels llocs més agradables on deixar passar les hores i contemplar les vistes és el Passeig de la Punta. Situat entre penya-segats i davant del mar, es tracta d’un dels punts neuràlgics de la vila, on se celebren moltes activitats populars, com els gegants, les sardanes o les animades fires de primavera i estiu.

sant pol de mar vistes

De fet, Sant Pol de Mar és conegut pel seu cultiu de maduixes, a les quals es rendeix un especial homenatge durant la Festa de la Maduixa, que se celebra cada any al costat del mar i que es converteix en un festival de colors amb agricultors, concerts, activitats infantils i variades mostres de cultura popular.

Si el que vols és passejar i evadir-te del món amb la fidel companyia del Mediterrani, res millor que recórrer el Camí de Ronda que va des de Sant Pol de Mar fins a Calella. També pots pujar a l’Ermita de Sant Pau, des d’on observaràs unes meravelloses vistes panoràmiques, o submergir-te a la història visitant l’església d’estil gòtic de Sant Jaume, construïda el 1950.

sant pol de mar carrer

Descobreix la nova promoció d’obra nova de Corp i viu el plaer mediterrani a Sant Pol de Mar. Si busques un habitatge únic, ja sigui per la teva vida diària o per escapar de la rutina, has trobat el teu lloc.

No hi ha comentaris

Publica un comentari

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.