Sant Boi 0184-magazine

Sant Boi, una ciutat innovadora i sostenible

Sant Boi és un dels nuclis de població més importants de la comarca del Baix Llobregat. Ubicat dins de l’àrea metropolitana de Barcelona, a només 6 km de l’aeroport, a 9 km del port i a 15 km de Barcelona. És un punt estratègic en el sistema de comunicacions però, a més, és també un exemple d’un nou estil de vida: més sostenible i innovador. Mostra d’això són els diferents assoliments i avenços aconseguits durant aquest any.

Sant Boi 0095-blog

Laboratori d’Innovació Social

S’ha impulsat a Sant Boi un centre pioner en innovació social. Serà un punt de trobada i interacció. Els projectes que es duen a terme al Laboratori d’Innovació Social hauran de tenir vocació d’impacte social i un caràcter innovador.

Control intel·ligent de rutes i residus

Fa poc s’ha implementat un sistema intel·ligent de control de rutes i residus. Aquest sistema realitza la transmissió de les posicions dels equips i vehicles mitjançant geolocalització.

Obtenció de dues “pajaritas azules”

La ciutat va rebre, aquest any, un premi per la seva excel·lent gestió en la recollida selectiva de paper i cartró amb dues “pajaritas azules”.

Foment de les energies renovables i inserció sociolaboral

A la zona de la Torre de la Vila hi ha una plantació energètica de paulownias de 7.200 m2. La paulownia és una espècie d’arbre molt resistent que es regenera amb facilitat. Triga només tres anys a créixer i pot regenerar-se fins a set vegades consecutives. La fusta d’aquests 1.600 arbres s’aprofitarà per generar biomassa, una font d’energia renovable. A més, aquest projecte promou la inserció sociolaboral al sector de la biomassa, en aquest cas, de persones amb malalties mentals.

Il·luminació LED

Les llums de la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer han sigut substituïdes amb il·luminació de tipus LED. Amb aquest, ja són quatre els espais millorats. En concret, han sigut canviats més de 1.000 punts de llum amb una reducció del consum del 37%, que representa un estalvi d’uns 11.000 € anuals.

_MG_0059-magazine

Distintiu Compromís de Sostenibilitat Biosphere per al Museu de Sant Boi

Una altra de les fites en sostenibilitat aconseguides recentment és l’obtinguda pel Museu de Sant Boi. Ha rebut el distintiu Compromís de Sostenibilitat Biosphere que garanteix la qualitat dels serveis turístics de l’equipament cultural des del punt de vista de la gestió sostenible. Una iniciativa que pretén avançar cap a un turisme més responsable i sostenible.

© DaVId BaRRa. +34.610.64.14.54

Com has pogut comprovar, viure a Sant Boi és apostar per una nova forma de vida: més moderna, sostenible i innovadora. Ara, tens l’oportunitat de viure a aquesta petita i encantadora ciutat. Sant Boi Park II és la nova promoció d’obra nova de Corp a Sant Boi. Habitatges més eficients i sostenibles, d’1, 2, 3 i 4 habitacions amb terrasses i plantes baixes amb patis privats. A què estàs esperant?

Trobar llar no és fàcil, t’ajudem.

No hi ha comentaris

Publica un comentari

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.