reciclar

Les 3R de l’ecologia: Reduir, Reutilitzar i Reciclar

Les tres erres (3R) és una regla per tenir cura del medi ambient, específicament per reduir el volum de residus o brossa generada. En poques paraules, les 3R ajuden a tirar menys escombraries, a estalviar i a ser un consumidor més responsable. I, el millor de tot, és que és molt fàcil de seguir: reduir, reutilitzar i reciclar.

Reduir

Hem d’intentar reduir o simplificar el consum dels productes directes, és a dir, de tots aquells que es compren i es consumeixen, ja que tenen una relació directa amb les deixalles. Per exemple, en lloc de comprar 6 llaunes petites d’una beguda, compra dues ampolles grans, tindràs el mateix producte però hauràs generat menys escombraries.

Reutilitzar

Ens estem referint a poder tornar a utilitzar les coses. A donar-los la major utilitat possible abans que arribi l’hora de desfer-nos-en i així, disminuir el volum d’escombraries. Aquesta tasca sol ser la que menys atenció rep i és una de les més importants. Per exemple, quan vagis a fer la compra porta un carro o bosses reutilitzables.

Reciclar

L’última de les tasques és la de reciclar, que consisteix a sotmetre materials usats o deixalles a un procés de transformació o aprofitament perquè puguin ser novament utilitzats.

I, on va cada residu perquè pugui ser reciclat?

recicla corp

Contenidor gris – restes: 

El contenidor gris està destinat a aquells residus que no tenen cabuda en cap altre contenidor de reciclatge i que, per tant, no poden reaprofitar-se de la mateixa manera que altres materials com el vidre, el plàstic o el paper.

Contenidor marró – orgànic: 

El contenidor marró és on van les restes de menjar, bosses d’infusions i paper amb residus d’aliments. Les bosses d’aquest contenidor han de ser especials per a orgànics.

Contenidor verd – vidre:

Al contenidor verd s’han de llençar els vidres.

Contenidor groc – envasos: 

Al contenidor groc van els envasos lleugers de plàstic i alumini.

Contenidor blau – paper: 

Els papers nets i els cartrons s’han de llençar al contenidor blau. 

Punts nets: 

Hi ha alguns productes que no encaixen amb cap dels contenidors anteriorment esmentats. Aquests han de dipositar-se en un punt net. Pots consultar quin és el punt net més proper a la teva llar aquí.

Alguns dels articles que s’han de dipositar en aquest punt són: auriculars, bombetes de baix consum, cassoles velles, càpsules de cafè, mòbils, joguines… Sobretot, recorda que l’oli que sobra després de fregir quelcom s’ha de guardar en un pot i, quan estigui ple, llençar-lo als contenidors específics per a oli o en un punt net.

reci3

Ecoembes, amb la nova campanya d’imatge que ha llançat aquest any, vol reconèixer a tots els herois anònims i líders socials que amb petits gestos aconsegueixen grans gestes. T’animes tu també? #HagamosQueFuncione

*Imatge de portada facilitada per santos.es

No hi ha comentaris

Publica un comentari

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.