Unknown-2

La recuperació immobiliària: economia en creixement

L’economia espanyola ens mostra símptomes de recuperació. Aquesta visió optimista es basa en dades molt concretes. L’Organització per la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) sosté que Espanya serà el segon país en evolució d’ocupació del bloc dels catalogats com a països rics (un 2,9% de pujada al 2016, només per darrera de Turquia); amb unes previsions de creixement del PIB nacional del 2,8% aquest any i del 2,3% al 2017. D’altra banda, l’FMI posa als ibèrics de referència com el país avançat que més creixerà aquest any malgrat la complicada situació generada pel Brexit.

Un altre senyal inequívoc és el fet que existix un repunt del sector immobiliari a Espanya. Després d’anys de descensos el mercat s’està accelerant: es venen més vivendes i a un preu més elevat. Després de quasi dos anys de caiguda ininterrompuda, el mercat d’obra nova comença a registrar dades positives. Les perspectives per aquest any demostren que el sector va a l’alça (amb unes vendes de 450.000 vivendes, un 10% més que el 2015). I tot i que el preu de compra és més alt, donat l’actual context econòmic i bancari, les hipoteques són més barates i afavoreixen el tancament de noves operacions.

Aquest context de major estabilitat -amb una economia en creixement-, farà que augmenti la població activa que accedeix de nou al mercat de treball. Aquest fet pot accelerar l’adquisició de noves vivendes perquè les famílies gaudiran d’una major seguretat econòmica.

La confirmació d’aquesta realitat macroeconòmica i immobiliària suposa que de les 12 promocions que a Corp tenim en marxa a dia d’avui (distribuïdes entre les poblacions d’Alella, Sant Boi, Arenys de Mar, l’Hospitalet, Molins de Rei, Sabadell i Barcelona), se n’han venut una mitjana del 77%. En promocions com Santa Eulàlia i Sant Gervasi ja se n’han adquirit el 100%. I en edificacions com les de Vall d’Hebron i Barcelona Diagonal s’és molt aprop d’esgotar les existències.

 

No hi ha comentaris

Publica un comentari

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.