fern-195876_960_720

Quina és la planta d’interior més adequada per a la teva llar?

Arriba la fresca, els dies són més curts i ens refugiem a la nostra llar. Passem més temps a l’interior però podem seguir rodejant-nos d’un toc de naturalesa. Avui ens submergim en l’apassionant món de les plantes d’interior per decorar la teva llar amb frescor i vitalitat.

Adquirir i cuidar una planta també necessita els seus coneixements i començar amb bon peu és vital per no desanimar-se.

Abans de comprar la planta, estudia on la ubicaràs, la llum i la temperatura del lloc. El florista et pot ajudar en la seva elecció però, des de Corp, volem donar-te alguns consells.

Llocs amb poca llum

Escull plantes de fullatge fosc. Aquest color significa que són molt eficients al realitzar la fotosíntesis i necessiten menys llum. Són les millors pels llocs més foscos o amb llum artificial dèbil.

Tingues en compte que les plantes que viuen en condicions de poca llum, necessiten una quantitat menor de fertilitzant i d’aigua que les que gaudeixen de més llum. Per la seva cura, deixa que el substrat s’assequi entre reg i reg i aporta nutrients i fertilitzants només una vegada al mes en temporada de creixement actiu. No entollis la terra al regar-les i neteja la pols de les fulles.

Algunes d’aquestes plantes són: la falguera, la costella d’Àdan, el potos…

Espais molt il·luminats

Per espais amb molta llum i d’elevada temperatura per la incidència del sol, et recomanem el tronc de Brasil, l’azalea, el ciclamen o el ficus. Altres plantes adequades per aquest tipus d’espais i que quedaran de luxe en una escala són les dracenes, kentia o ficus elàstica.

pexels-photo-544112

Estances humides com, per exemple, el bany

Si el que estàs buscant és donar-li un toc de vida al teu bany, hauràs de decantar-te per plantes resistents a la humitat. Et recomanem les falgueres o l’heura.

Sabies que, a més, hi ha plantes que ajuden a combatre la humitat per oferir-nos un ambient més agradable? Pots aconseguir-ho col·locant palma de canya, clavell d’aire, heura anglesa o lliri de pau. Aquí trobaràs més detalls d’aquestes plantes.

Perfectes per a la cuina

Les cuines normalment compten amb molta llum i ventilació, ideal per a moltes plantes d’interior, encara que haurem de tenir cura amb els fums, els canvis de temperatura o les corrents d’aire.

Entre les plantes d’interior adequades per aquest tipus d’espai hi ha l’àloe vera o la menta, també qualsevol herba aromàtica com la menta verda, el julivert, l’alfàbrega, el cibulet… A més, et seran molt útils per donar un toc fresc de sabor als teus plats.

pexels-photo-105028

Plantes atrevides per l’habitació dels nens

A l’habitació dels nens, també hi ha lloc per les plantes interiors. Com bé sabràs, no acceptaran qualsevol tipus de planta, hauran de tenir alguna cosa especial perquè els vingui de gust cedir-li un trosset del seu espai sagrat.

Si vols sorprendre’ls amb una planta extravagant i atrevida, et recomanem les carnívores atrapamosques, el cròton o la planta pedra.

venus-flytrap-1531345_960_720

Un toc diferent amb plantes aquàtiques

No tot és terra en el món de les plantes d’interior! Si vols sorprendre a tots els teus convidats, reserva un racó i crea un petit jardí aquàtic.

Hi ha una gran varietat de plantes aquàtiques per a tots els gustos que podràs trobar a floristeries però també en botigues d’aquariofília. Algunes d’elles són la Myriophyllum aquaticum, la Limnophila sessiliflora, l’espasa amazònica…

Detalls per a racons petits

Pots adornar una finestra, l’escriptori, la tauleta de nit o un prestatge amb petites plantes que omplin de vida qualsevol raconet. Les més recomanades per aquests casos són la nertera, el Pachyphytum compactum, el cactus nan, la violeta africana, la Mammillaria, la planta d’aire o la Sansevieria trifasciata. Pots aprendre quines són les cures adequades per a cadascuna aquí.

pexels-photo-545048

Troba maneres creatives d’exposar les teves plantes

No et conformis amb només la clàssica torreta. Encara que també és una bona opció, hi ha moltes idees innovadores amb les quals les teves plantes d’interior lluiran molt més atractives. Col·loca-les en escales, torretes penjants, terraris, jardins verticals, mini-hivernacles, petites gàbies, llaunes de te, fins i tot pots plantar-les dins d’un dispensador de xiclets! No posis límits a la teva imaginació i comença a crear.

flower-2596592_960_720

Les plantes, a més de decorar la nostra llar, ens aporten molts beneficis: creen oxigen, milloren la salut de l’aire que respirem, produeixen un efecte relaxant… Fins i tot la NASA va emetre una llista de les millors plantes per purificar l’aire del nostre habitatge. T’animem a omplir de verd la teva llar i a gaudir de tot el que les plantes ens ofereixen.

No hi ha comentaris

Publica un comentari

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.