piscina

Per què se’ns arruguen els dits a la piscina?

L’estiu és el moment perfecte per gaudir de la piscina al teu pis Corp. La calor i els rajos de sol a la teva pell et conviden a submergir-te a l’aigua per refrescar-te. Els nens són, potser, els que més temps passen en remull. Jugar i nedar a la piscina els ajuda a enfortir-se al mateix temps que es diverteixen i es mantenen frescos.

Després d’un llarg bany, sortim de l’aigua amb els dits arrugats. Mai t’has preguntat per què passa? Molts pensen que és perquè l’aigua s’endinsa a la pell i ens estova els dits. Després d’alguns estudis, s’ha confirmat que aquesta hipòtesis és falsa. El motiu d’aquest canvi respon a una necessitat pràctica.

sant boi park piscina

La veritable explicació és que els glòbuls de la sang situats sota la pell s’encongeixen com a resposta a un impuls procedent del sistema nerviós autònom. En contacte prolongat amb l’aigua, els nostres dits no s’inflen, es contrauen i per això apareixen les arrugues.

La funció d’aquestes arrugues és la d’adaptar-se a l’entorn humit. Les arrugues als dits ens permeten una millor adherència, tant en superfícies planes com per agafar objectes mullats. Com es va demostrar aquesta tesis? Un equip de científics de la Universitat de Newcastle van demanar a 20 participants que traslladessin unes bales molles i seques d’un recipient a un altre per unes obertures petites. L’experiment va demostrar que eren molt més àgils aquells que tenien els dits arrugats per l’aigua.

alella terrace piscina

Sabies aquesta dada tan curiosa? Ara ja pots explicar als teus fills per què tenen els dits arrugats després d’una intensa tarda a la piscina. Si vols gaudir d’un habitatge d’obra nova amb piscina, et convidem a trobar la teva nova llar clicant aquí.

No hi ha comentaris

Publica un comentari

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.