sant-pol-pisos-obra-nueva

Patrimoni històric al voltant del teu pis a Sant Pol de Mar

Ens trobem davant d’una petita vila dotada d’una personalitat única i diferent. Situada al Maresme, Sant Pol de Mar no té res a envejar a les altres poblacions de la zona, ja sigui per la seva bellesa com per la seva qualitat de vida.

Als pisos d’obra nova a Voramar · Sant Pol, qualsevol amant de la història se sentirà apassionat per descobrir-ne el patrimoni. Els vestigis més antics de la zona, que encara es poden veure a les ruïnes romanes del Morer, expliquen històries de temps llunyans, quan la seva terra va ser un centre de producció de vi entre els segles I i V però, no va ser fins al segle X que es va desenvolupar aquesta localitat costanera, que va florir al voltant del monestir de Sant Pau.

historia-sant-pol-arquitectura

Vestigis medievals, històries de pescadors i residències modernistes

Durant molts anys va ser una vila de pescadors humils fins que va ser descoberta a finals del segle XIX, gràcies a la inauguració de la moderna línia de ferrocarril del Maresme. Va ser llavors quan la burgesia catalana es va meravellar davant de la bellesa de Sant Pol de Mar, una població mediterrània amb encant i tan a prop de Barcelona.

Per aquest motiu, nombroses famílies adinerades van decidir construir les seves elegants residències estivals, moltes d’estil modernista i que encara avui es poden admirar. Destaquen l’edifici Les Escoles, la casa del Dr. Roura, Can Planiol i Can Tió, tots ells situats a l’encantador centre de la vila i on es pot apreciar la bellesa del seu treball artesanal de ferro forjat i els característics mosaics modernistes a les façanes.

En el teu recorregut al voltant del teu pis nou a Sant Pol de Mar, no et pots perdre la Casa dels Pescadors, inclosa a l’inventari de Patrimoni Arquitectònic Català. En aquesta petita casa es guardaven antigament els bous que arrossegaven les barques, a més d’usar-se per tenyir xarxes i com a habitatge.

sant-jaume-sant-pol

L’Església de Sant Jaume, ubicada cap a l’oest de la població, també està inclosa a l’inventari del Patrimoni Arquitectònic Català. És una edificació d’estil gòtic que va ser construïda el 1590, sobre una petita capella ja existent.

Per finalitzar la ruta, una visita a l’Ermita de Sant Pau, una de les icones de Sant Pol de Mar. Es troba al cim d’una petita muntanya i ofereix una vista excel·lent de la costa del Maresme, fins i tot es pot veure Barcelona i Montjuïc .

sant-pau-sant-pol

Patrimoni històric a prop dels pisos d’obra nova Voramar · Sant Pol

Envolta’t de cultura i història al teu pis amb piscina a Voramar · Sant Pol.

  • Ermita de Sant Pau – 6 minuts a peu
  • Can Planiol – 6 minuts a peu
  • Església de Sant Jaume – 8 minuts a peu
  • Casa dels Pescadors – 6 minuts a peu
  • Les Escoles – 5 minuts a peu
  • Cal Doctor Roura – 9 minuts a peu

Omple els teus dies de plans a Sant Pol de Mar. Registra’t aquí i demana informació sobre els pisos d’obra nova a Voramar · Sant Pol.

No hi ha comentaris

Publica un comentari

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.