pexels-photo-726227

Nadal sostenible: consells per estalviar

El Nadal és una època plena de felicitat, d’emocions, de retrobaments, de celebracions… i de despeses! No només són els regals o els àpats, hem de sumar que fa fred, tenim poques hores de llum i a més hem de decorar la llar. Gastar diners per Nadal és inevitable, però sí que podem controlar la nostra economia per prevenir el malbaratament.

Avui ens centrem en quatre temes que suposen una gran despesa en aquestes dades, per fer-ne un ús raonable i sostenible i aconseguir estalviar.

1 La calefacció

– Fixa la temperatura entre 19ºC i 21ºC. Per cada grau que pugis la calefacció, el consum energètic augmentarà un 7%.

– A la nit, o quan no siguis a casa, no és necessari tenir la calefacció molt alta. Posa el termòstat a una temperatura més baixa però que no permeti que la casa es refredi. Si no, gastaràs encara més en tornar a escalfar-la.

– Ventila als matins i només durant 10 minuts per evitar que l’escalfor s’escapi de casa.

– Revisa els tancaments i que tot estigui ben aïllat. Un habitatge mal aïllat suposa una gran despesa energètica!

– Tingues les persianes obertes durant les hores de sol perquè l’escalfor entri a casa i tanca-les quan es faci fosc.

– Si comptes amb sistemes de domòtica, pots programar el termòstat perquè comenci a escalfar la casa 20 minuts abans de la teva arribada. Així gaudiràs d’un ambient agradable a l’arribar i no malgastaràs quan no siguis a casa.

arbre de nadal

2 El consum elèctric

– Un dels canvis més fàcils que pots fer a la teva llar, per Nadal o en qualsevol època de l’any, és canviar les bombetes per unes de baix consum o LED.

– No et deixis llums encesos i utilitza la llum necessària per a cada moment. A la nit, quan estiguis al sofà, la llum d’una làmpada de peu pot ser més que suficient.

– Sempre que et sigui possible, renta amb aigua freda. Els teixits es cuiden millor i estalviaràs l’energia que es gasta per escalfar l’aigua.

– Compte amb els llums de Nadal! No els deixis encesos tota la nit i tria uns llums de baix consum o LED.

regal nadal

3 Els regals

– Informa’t dels preus i ofertes abans d’anar a la botiga. Internet és una bona opció per estudiar els productes que ens interessen i també poden servir-te els fulletons publicitaris que ens arriben a casa.

– Fes una llista de les persones a qui vols regalar i el regal aproximat que busques per a cadascuna. Així tindràs les teves despeses més controlades i no t’emportaràs sorpreses.

– Fixa un pressupost de quants diners vols gastar en total i distribueix-lo perquè els comptes et quadrin.

– Si tens molt clar quins productes vols comprar i no necessites veure’ls en persona, pots beneficiar-te dels descomptes especials de les botigues on-line.

– No deixis les compres per última hora. Si vas a buscar els regals a l’últim moment, et pot passar que el producte s’esgoti o que sigui més difícil trobar bons preus.

– Porta els diners en efectiu i evita utilitzar la targeta de crèdit. Així seràs més conscient del que estàs gastant i no et sobrepassaràs.

– Crea els teus propis regals DIY i elabora detalls molt personals per a les persones que més estimes. 

garlanda nadal

4 Les celebracions

– Si ets l’amfitrió/na i et toca preparar el menjar, compra el que necessitis amb antelació i evita els preus alts del Nadal.

– Pots congelar tot el que hagis comprat per utilitzar-lo el dia que ho necessitis.

– Aprofita les ofertes dels supermercats. No és necessari que compris productes de luxe, amb una bona recepta pots aconseguir plats sorprenents amb un pressupost baix.

– Necessites roba nova per vestir durant aquestes festes? Segur que no és tan necessari com penses. Reinventa la roba que ja tens i estalviaràs.

Ara ja coneixes les claus més importants perquè les despeses no et sobrepassin aquest mes. Celebrar el Nadal sense malgastar també és possible. Bones festes!

No hi ha comentaris

Publica un comentari

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.