orden marie kondo

El mètode KonMari per ser ordenats

Et sona “La màgia de l’ordre”? És un llibre de consells per ser ordenats a la llar, escrit per Marie Kondo, i que va aconseguir convertir-se en best seller. Ens demostra que, amb el mètode KonMari, tenir una casa neta i ordenada sense massa esforç és possible. A més, obtindrem una major sensació de benestar.

Posar-se a netejar és una tasca pesada i no ens ve gaire de gust. Per animar-te a començar, has de trobar un bon motiu per iniciar la neteja. Pensa que alliberar-te de les coses innecessàries és indispensable per poder enfocar-nos cap al futur amb positivisme i energia. El teu objectiu és alliberar-te de tot el que no necessitis. Tenir la casa diàfana, alleugerirà també la teva ment.

T’has convençut per començar? Bé, aquest és el primer pas. El següent és aprendre a desfer-te de les coses que no utilitzes. Desfés-te de tot el que no has utilitzat durant anys i que només guardes “per si de cas”. Sigues realista, no ho necessites i està ocupant espai.

Ser ordenats netejant, també ens ajudarà a aconseguir un millor resultat. No saps a què ens referim? Marie Kondo ens suggereix “netejar per categories”. Això significa centrar-nos en una categoria en concret i no en una habitació. Per exemple, ordena l’armari, que és el que et portarà més feina, després els llibres o altres objectes petits i acaba amb els detalls.

mètode konmari ordenar roba

Recorda que si has començat a ordenar una categoria, has d’acabar-la. Si vols ordenar els estris de la cuina, és convenient que els treguis tots per veure el conjunt. Això sí, no t’obliguis a fer la neteja de totes les categories en una sola vegada. Divideix-ho per tandes per no atabalar-te.

Si davant d’un objecte, tens dubtes entre quedar-te’l o desfer-te d’ell, segons el mètode KonMari hem de quedar-nos només aquelles coses que ens facin feliços. Acomiada’t dels objectes que llençaràs i agraeix el servei que t’han donat.

Quan per fi t’hagis desfet de tot l’innecessari, com pots guardar el que sí que és útil? Marie recomana plegar la roba en comptes de penjar-la. Així guanyes espai i, emmagatzemant-la en vertical, podràs veure-la tota amb una simple ullada.

A Corp Promotores volem que gaudeixis d’un habitatge d’obra nova més ordenat, lleuger i harmoniós. Per això, et recomanem que segueixis aquests consells. Obtindràs més espai per les coses que de veritat necessites i vols.

No hi ha comentaris

Publica un comentari

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.