alone-bills-calculator-1253591-blog

El mètode Kakebo per estalviar a la llar

Després de Nadal i de les despeses extra que suposa, el gener sol ser un mes complicat per l’estalvi. Des de Corp, volem ajudar-te amb les teves finances domèstiques perquè puguis controlar les despeses al teu habitatge d’obra nova. Per això, et presentem el mètode Kakebo.

El component emocional és determinant a l’hora de decidir-nos a comprar. Un estudi de l’ABC.es va determinar que triguem 2,5 segons en prendre una decisió de compra i el 80% de les vegades es realitza de manera irracional. El mètode Kakebo ens ajuda a ser més conscients del que necessitem i del que no per evitar compres innecessàries.

El mètode Kakebo és el llibre de comptes domèstics utilitzat pels japonesos. Va ser inventat el 1904 per Motoko Hani, considerada la primera dona periodista japonesa i fundadora de la primera revista femenina del Japó.

El llibre Kakebo va ser una autèntica revolució per a les dones de l’època. En aquests temps, les dones depenien dels diners que els donaven els seus marits. El que estalviessin durant el mes, era la llibertat financera de la que disposaven. La voluntat de Motoko quan va crear aquest llibre era oferir-lis un mètode per poder estalviar més diners i que després el poguessin utilitzar per a elles.

llibre del mètode kakebo
Imatge facilitada per forbes.es

Com funciona aquest llibre? Està dissenyat i organitzat perquè puguis anotar els teus ingressos, despeses fixes i la quantitat que vols estalviar. Hauràs de ser molt constant i registrar cada despesa si vols que funcioni. A més, t’anima a pensar en accions que ajudin al teu estalvi domèstic, per exemple, realitzar promeses que compliràs aquest mes per estalviar uns euros. Algunes opcions serien utilitzar la bici en comptes del cotxe o cercar un súper més barat.

El Kakebo es divideix en trimestres, setmanes i dies i et proposa que et fixis objectius financers per aconseguir estalviar. Les despeses que s’anoten al llibre es classifiquen en quatre categories:

  • Supervivència, que inclou l’indispensable més enllà de les despeses fixes.
  • Oci, com pot ser anar a un restaurant o les compres per caprici…
  • Cultura, on anotaries, per exemple, la compra d’un llibre o la inscripció a un curs…
  • Altres, que inclouen imprevistos, regals o altres despeses que no encaixen en les altres categories.

interior del llibre del mètode kakebo

Imatge facilitada per ahorrahoy.com

A més de gestionar els teus diners, el Kakebo també et mostra diferents trucs d’estalvi i inclouen eines sobre la psicologia del consum o gràfics per la presa de decisions en una compra.

Esperem que aquesta eina t’ajudi a estalviar al teu habitatge d’obra nova i aconsegueixis treure més profit dels teus diners. Molts ànims i constància!

No hi ha comentaris

Publica un comentari

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.