kettuvalam-blog

Els kettuvallam, vaixells-casa de Kerala

Has somiat mai amb viure en un vaixell? A Kerala, un estat de l’Índia, els kettuvallam són uns vaixells-casa tradicionals, fabricats amb fusta i coberts amb un sostre de palla. Encara que actualment s’utilitzen per al turisme, a l’antiguitat eren el mitjà de transport per enviar arròs i espècies entre Kuttanad i el pot de Cochin. Si et ve de gust passejar en un d’ells, podràs identificar l’activitat amb el nom de Backwaters Tous, que fa referència a l’espai per on es navega: una cadena de llacunes i llacs salobres de la costa del mar Aràbic.

En aquells temps, el trajecte es completava en tres dies. Per això, els kettuvallam eren autèntiques cases flotants i estaven equipats per viure en ells. Fins i tot la reialesa es va veure atreta per aquests curiosos vaixells i els van convertir en còmodes allotjaments. Encara que en aquella època era el mitjà de transport més important de la costa de Kerala, l’arribada del transport motoritzats i del ferrocarril van suposar una opció més ràpida i els kettuvallam van adquirir nous usos destinats al turisme.

kettuvallam backwatters
Imatge facilitada per kettuvallam.com

Un kettuvallam mesura al voltant de 30 metres de llarg i 4 d’ample. Cada kettuvallam es construeix seguint els principis i tècniques de construcció tradicionals dels fusters locals. S’utilitzen materials respectuosos amb el medi ambient com fusta Anjili, cordes de fibra de coco per lligar els taulons i bambú.

T’imagines el seu interior? Els últims dissenys incorporen tres dormitoris amb bany, un espai habitable i una cuina. Alguns compten amb menys habitacions però altres fins i tot tenen un balcó a la coberta.

dormitori kettuvallam
Imatge facilitada per kettuvallam.com

Una característica molt curiosa dels seus banys és que es fabriquen amb gabinets d’acer amb una xarxa de malla on s’hi cultiven bacteris beneficiosos amb l’ajuda d’un catalitzador anomenat actizyme. Aquests bacteris converteixen els excrements en un subproducte incolor i lliure de gèrmens per no contaminar l’aigua. És conegut com un bio-toilette.

Actualment, més de 900 kettuvallams viatgen pels recessos de Kerala per donar servei als turistes. Concretament, a Alappuzha, coneguda com la ciutat dels vaixells-casa, existeixen 120 kettuvallams que compten amb totes les comoditats: habitacions moblades, banys moderns, sales d’estar, cuines i balcons per pescar.

balcó kettuvallam
Imatge facilitada per kettuvallam.com

Sabies que la tripulació d’un kettuvallam està formada per dos remers i un cuiner? El menjar fresc cuinat en aquestes cases flotants és un dels principals atractius, fins i tot s’ha obert un restaurant de marisc en un d’ells a Kaloor!

Què t’ha semblat la idea de viure en una casa flotant? Segur que és una experiència inoblidable! Tot i això, creiem que estaràs molt més còmode al teu habitatge d’obra nova.

*Foto de portada facilitada per westernindianature.blogspot.com

 

 

No hi ha comentaris

Publica un comentari

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.