luz

Il.lumina casa teva tot l’any

La llum és vida. La radiació solar marca el ritme diari i fins i tot pot arribar a modelar el nostre estat d’ànim. La seva importància és tal que la UNESCO al 2015 va celebrar l’Any Internacional de la Llum. La claror té una influència cabdal en tot el que ens envolta: geografia, vegetació i vida animal. No té res a veure la convivència a Múrmanks, la ciutat més gran del Cercle Polar Àrtic, que compte amb 307.000 habitants i on cada any hi ha foscor total durant 40 dies amb l’experiència de viure a l’assolellada Barcelona.

La nit polar, amb molt poques hores de llum natural, influeix de forma decisiva en les funcions vitals dels habitants en aquestes latituds, sobretot per manca de llum ultraviolada i vitamines. Persones d’entorns amb escassetat lumínica són més propenses a estar deprimides i en estat de letargia. Per sort, el clima mediterrani ofereix temperatures moderades a l’hivern i un perfecte equilibri entre el dia i la nit. La major presència de llum a l’estiu ens convida a sortir, relacionar-nos i divertir-nos.

A les societats occidentals passem més del 90% del nostre temps a l’interior d’edificis. Entre l’oficina i casa nostra es reparteix la part més important del dia. És per això molt important que posem atenció a la il·luminació de les nostres llars (a l’empresa la nostra capacitat d’acció és molt reduïda). A Corp treballem per oferir habitatges que aprofitin al màxim la llum natural i per crear espais acollidors. Per treure encara més rendimient a les possibilitats lumíniques és ideal utilizar dues fonts, o més, de llum a cada habitació. Així podem crear ambients depenent de l’hora del dia i de la sensació que volguem crear (lectura, activitat, calma i relax…).

I, si tens un hàndicap amb la llum al teu pis, no et preocupis, hi ha solucions. Pots recórrer a: pintar les parets de blanc i tenir mobiliari clar per potenciar la lluminositat, penjar cortines fines per tal de deixar entrar el sol o tenir miralls perquè la llum hi reboti i s’amplifiqui.

Tot i que no ho pensem l’orientació pot ser responsable d’un augment de la despesa de llum artificial i la calefacció. Una mala decisió podria arribar a incrementar fins a un 70% les teves despeses energètiques. Depenent de si el clima és més fred o més càlid hauràs de jugar i tenir en compte les orientacions nord, sud, est i oest per treure el màxim profit a la llum de l’astre rei.

A Corp sabem que el teu pis és la teva llar, és part de tu… I amb llum, molt millor!

No hi ha comentaris

Publica un comentari

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.