photo-1485277709367-82e999329c80-blog

Les claus de l’estil minimalista

L’estil minimalista està de moda a les cases modernes i urbanes. Aquesta estètica converteix les llars en uns espais diàfans que aconsegueixen relaxar la nostra ment del frenètic ritme de vida que portem.

El concepte “minimalista” va aparèixer per primera vegada als anys 30. Va ser l’arquitecte alemany Ludwig Mies Van der Rohe qui va elaborar les bases d’aquest estil a l’Escola d’Art i Disseny de la Bauhaus. A finals dels 60, ell mateix va llançar un manifest on apostava per les línies pures i senzilles, però no va ser fins a la dècada dels 70 i 80 quan el minimalisme va aconseguir popularitat. El seu èxit va ser degut a que es va presentar com una alternativa clara a l’estil recarregat: pop-art.

Ara ja saps d’on prové però, quines són les claus del minimalisme? És molt senzill. La paraula clau per aconseguir-ho és: simplificar. Recorda la dita castellana de “menos es más” i, si vols decorar casa teva segons aquesta estètica, decora-la amb pocs objectes i just on han d’anar. L’ordre és molt important, i com menys coses tinguis disperses per l’habitació, millor. Per això, et seran molt útils les safates que organitzen els petits objectes.

escritori decoració minimalista

El minimalisme es defineix per ser simple també pel que fa als colors. Tria colors neutres i suaus com el gris, el negre, el blanc o el beige. Si vols afegir algun estampat, que sigui discret o utilitza’l només per destacar detalls.

Al contrari del que puguis pensar, l’estil minimalista no ha de perquè ser fred. Utilitza tèxtils com coixins, mantes o catifes per aportar calidesa a l’espai i aconseguir una llar acollidora. Això sí, quan triïs els mobles, decanta’t per formes pures i línies rectes. Els mobles i accessoris bàsics d’inspiració escandinava no poden faltar.

planta estil minimalista

El mateix has de fer amb detalls decoratius. Tria amb cura les peces que decoraran la teva llar i dóna’ls-hi protagonisme. Evita utilitzar molts accessoris, el millor per aconseguir un estil minimalista és una decoració senzilla i moderada on cada peça sigui especial. Les plantes o altres elements naturals són perfectes per donar un toc a qualsevol racó o moble. Prova amb plantes de fulla verda, suculentes, orquídies…

Serà el minimalisme l’estil que marcarà la personalitat del teu habitatge d’obra nova Corp?

No hi ha comentaris

Publica un comentari

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.