habitacion infantil 1 copia

Decora l’habitació dels nens com marquen les tendències

Una cosa que tenim clara és que l’habitació dels nens és un espai fonamental per al seu desenvolupament. Per això, la seva estança ha de ser dissenyada perquè influeixi positivament en la seva educació i vida diària. Detalls com els colors de les parets, les formes dels mobles o els accessoris són només alguns dels punts a tenir en compte a l’hora de pensar en el seu disseny.

Un altre aspecte imprescindible a considerar és la distribució de l’espai. Molts pedagogs recomanen que una habitació infantil compti sempre amb tres zones ben diferenciades. Parlem de la zona de joc, la d’aprenentatge i la de descans. Un entorn que, com es coneix amb el mètode Montessori, ha d’estar 100% adaptat a les necessitats dels més petits. En definitiva, espais amb llibertat de moviment, ideals per potenciar el seu desenvolupament integral, tant a nivell físic com cognitiu.

Tot i aquests aspectes més tècnics, és perfectament possible adequar l’habitació dels nens a les últimes tendències de decoració. Us n’expliquem algunes:

1- Estil nòrdic: els països del nord d’Europa segueixen conquistant-nos amb els seus dissenys lleugers i naturals. Les línies pures i pràctiques aconsegueixen desprendre molta tranquil·litat. A més, s’adapten perfectament a les diferents etapes de la vida dels més petits!

2- Parets de colors: l’estil nòrdic no està renyit amb els colors vius i brillants que marquen tendència aquesta temporada. Els tons blaus, grocs i verds intensos ens sorprenen com a vibrants tocs de color. Fins i tot el color negre arriba amb força als dormitoris infantils, moltes vegades en forma de pissarra on poder dibuixar sense límits. Lluny del que podria semblar, es tracta d’una tonalitat que, combinada amb grisos i blancs, ajuda a crear ambients molt moderns i atrevits. Això sí, com que són colors molt intensos, l’ideal és escollir només una o dues parets de l’habitació per posar aquest toc d’energia.

3- Paper pintat: una altra tendència que arriba per quedar-se és la de revestir les parets amb paper pintat. Els més sol·licitats són els dissenys de formes geomètriques, amb dibuixos i, fins i tot, els d’estil tropical. I és que, a quin/a nen/a no li agradaria viure al mig de la jungla?

habitació dels nens

4- Casetes i tipis: un altre somni de tot nen/a és el de viure a una caseta de fusta. Per això, són molts els dissenyadors que ofereixen tot tipus de casetes i tipis perquè els més petits hi puguin jugar, i fins i tot dormir, sense moure’s de l’habitació.

5- Cadires penjants: S’estan convertint en un dels must de moltes habitacions infantils. No només ofereixen un punt divertit i original a l’estança, sinó que també resulten un lloc ideal on llegir i deixar passar les hores volant amb la imaginació.

 

No hi ha comentaris

Publica un comentari

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.