foto 1

Et pots beneficiar del nou Pla d’Habitatge?

Després d’uns dies des de la presentació de l’esborrany del nou Pla Estatal d’Habitatge 2018-2021, són moltes les fonts que destaquen unes o altres mesures compreses en aquest i que especulen sobre el seu abast. A l’espera que el Ministeri de Foment publiqui el document definitiu, des de Corp volem apropar-te les claus principals que contemplarà el nou pla: quines ajudes, per a qui i en quins supòsits.

Prenent com a base el document d’esborrany, el text inclou a les seves principals línies estratègiques un enfocament social que aposta per l’accés a l’habitatge en règim de propietat o lloguer, amb especial atenció als joves i persones grans, i la rehabilitació, eficiència energètica i sostenibilitat.

Així, el nou marc legislatiu contendria un conjunt de deu programes específics dels quals les ajudes es plantegen per atendre a diferents col·lectius que t’expliquem a continuació:

Accés a l’habitatge per a joves

Els joves de fins a 35 anys podran rebre fins a 10.800 € per l’adquisició d’habitatge habitual, aquesta ajuda no podrà superar el 20% del preu d’adquisició. En el cas del lloguer, podran obtenir una contribució de fins al 50% de la mensualitat per lloguers d’entre 600 € i 900 € al mes.

Com a requisits per accedir a aquest programa, els ingressos hauran de ser inferiors a 3 vegades l’IPREM (Indicador Públic de Renda d’Efectes Múltiples). L’IPREM és l’índex que s’utilitza com a referència per la concessió de beques, ajudes, subvencions o el subsidi per atur. Pel 2017, segons consta al projecte de Pressupostos Generals de l’Estat, l’IPREM seria de 537,84 € mensuals, la qual cosa significa que el límit dels ingressos se situaria als 1.613,52 € al mes.

foto 2

Programes per a majors de 65 anys

Per a persones majors de 65 anys, amb ingressos inferiors a 3 vegades l’IPREM, s’inclouen ajudes de fins a 200 € al mes per sufragar despeses de manteniment, comunitat o subministres bàsics en el cas d’habitatge en propietat. També s’estableixen ajudes de fins al 50% del lloguer mensual.

A més, existeix un programa específic que contempla ajudes per la promoció d’edificis i complexos residencials que comptin amb instal·lacions i serveis comuns per a persones grans.

Rehabilitació, eficiència energètica i sostenibilitat

El nou pla dóna també prioritat a la rehabilitació, eficiència energètica i sostenibilitat, aspectes fonamentals pels quals Corp treballa de forma compromesa des de fa anys, desenvolupant projectes que respectin el medi ambient, a través de l’ús de materials saludables, així com la introducció de tecnologies i solucions que permetin millorar l’eficiència energètica i l’accessibilitat als seus edificis.

Aquests programes inclouen ajudes per a la millora de l’eficiència energètica i sostenibilitat en habitatges, la conservació i millora de l’accessibilitat, i la realització conjunta d’obres de rehabilitació en edificis i habitatges així com d’urbanització o reurbanització.

Foment del lloguer

El nou Pla d’Habitatge contempla també diferents programes orientats a promoure el lloguer com són ajudes de fins a un 40% del lloguer durant 3 anys amb un límit de renda mensual de 600 € per a persones amb habitatge arrendat i ingressos inferiors a 3 vegades l’IPREM. Les persones que es trobin en situació de desallotjament i amb escassos recursos econòmics podrien disposar d’habitatges en règim de lloguer (d’entre 150 € i 400 € al mes) i d’una ajuda econòmica pel mateix. Per últim, també es contempla sufragar part de la inversió en la promoció d’habitatges en règim de llogues d’almenys 25 anys i amb limitacions al preu.

CORP-Plan-Vivienda-CAT

Des de Corp esperem que d’alguna manera o altre puguis beneficiar-te d’aquests programes i confiem que aquesta breu guia sobre el nou Pla d’Habitatge pugui servir-te per

No hi ha comentaris

Publica un comentari

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.