butaca vintage

M’agrada l’estil vintage: aprèn a restaurar mobles

L’estil de decoració vintage està de moda. I encara més que sigui un mateix qui restaura aquesta joia trobada a un mercat de segona mà. Al principi pot semblar una tasca difícil, però si es segueixen uns senzills consells, pots fer del DIY (do it yourself) un hobby amb el qual gaudir molt decorant la llar.

1 – Treure la pintura vella

El primer que s’ha de fer quan volem restaurar un moble antic és treure-li la capa de pintura o vernís. En cas de tractar-se d’un objecte petit, com una tauleta que no estigui pintada ni envernissada, és suficient amb passar una llima suau per la superfície seguint el sentit de les línies de la fusta. Si estem davant d’un moble gran, com un armari o taula de menjador que ve amb pintura afegida, s’ha d’utilitzar un decapador. Pot ser químic, que actua com un dissolvent, o elèctric, que funciona amb aire calent per desfer la pintura.

2 – Segellar i pintar

Un cop el moble estigui net, s’ha de fer una primera capa d’imprimació o segellador especial per a fusta, que actuarà com a color de base. A continuació, s’ha de buscar una pintura segelladora amb el color definitiu i acabar amb una capa de vernís per protegir el moble i donar-li brillantor. Molts amants de la restauració casolana també utilitzen pintura al guix, que té la peculiaritat d’adherir-se a qualsevol tipus de superfície sense necessitat de tractaments previs. Tot i això, es recomana aplicar una capa de cera a posteriori per protegir-la.

vintage calaix

3- Altres opcions: découpage, entapissar o empaperar

Més enllà de la pintura, l’univers DIY ofereix una gran varietat d’opcions a l’hora de fer volar la creativitat. Una de les tendències que agraden molt és el découpage. Consisteix a enganxar trossos de paper o retalls de teixits sobre els objectes que es volen decorar i envernissar-los per aconseguir un efecte antic i de pintat a mà.

Per altra banda, l’entapissat de cadires i butaques també dóna molt de joc a l’hora de decorar la llar de forma única i original.

Per últim, el paper pintat no podia faltar a l’hora de revestir els mobles antics. Només s’ha de triar el paper que millor combini amb la decoració i encolar-lo amb molt de compte perquè no quedin bombolles d’aire. El resultat és molt afavoridor.

T’animes a restaurar un moble vintage?

No hi ha comentaris

Publica un comentari

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.