estalvi

Estalvi energètic durant els mesos de fred

L’hivern és una estació de reflexió i recolliment, de guants i bufandes, de xocolata i cafès ben calents, de xemeneies, respiracions amb baf i dies curts amb nits prolongades.

L’hivern el conformen uns mesos en els que passem molt temps a l’interior de casa i fem servir sistemes de calefacció per mantenir una temperatura confortable. És per això que la despesa energètica a les llars augmenta de forma considerable. Avui et facilitem 6 claus per poder estalviar:

1. Comprova que no tinguis fuites ni corrents d’aire a les portes i les finestres. El primer i més important és que t’asseguris de gaudir d’un correcte aïllament tèrmic. Els habitatges que no estan segellats correctament consumeixen fins a un 15% més del necessari. I, recorda’ls-hi sempre als teus fills que tanquin la porta de la galeria o tot el pla se n’anirà en orris.

2. Revisa el sistema de calefacció anualment per perdre energia innecessàriament: val més evitar que curar. Tingues present que per ventilar completament una habitació n’hi ha prou amb 10 minuts.

3. Et recomanem graduar el termòstat a uns 20 graus centígrads: no cal que apugis la temperatura com si estiguessis al tròpic. Cada grau addicional suposa un 7% més de consum.

4. El terra és l’element constructiu que major pèrdua energètica posseeix. Segur que saps de què parlem quan poses els peus a terra per anar al lavabo a mitjanit… A l’hivern el terra està a una temperatura mitjana d’11 graus. És aconsellable utilitzar catifes, que, sense ser aïllants, conserven la temperatura. La superfície ideal per combatre el fred és el de parquet, ja que és més confortable i calent que altres paviments.

5. Aprofita els recursos naturals que tinguis al teu abast. Deixa entrar el sol a casa teva. L’energia de l’astre rei pot incrementar la temperatura del teu habitatge. Intenta, també, assecar la roba al sol i utilitzar l’assecadora només quan sigui necessari.

6. Encara que no sigui un tema estrictament associat al fred, procura apagar completament els equips elèctrics. Disposen d’stand by però l’energia que consumeixen el aparells en aquesta posició suposa un gran malbaratament perquè els dispositius segueixen captant electricitat.

Recorda:

estalvi

La despesa energètica de les llars catalanes supera els 1.500 milions d’euros a l’any. I, sobretot, no oblidis que els petits gestos poden marcar grans diferències. El planeta i la teva butxaca t’ho agrairan… Paraula de Corp.

No hi ha comentaris

Publica un comentari

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.