magazine

Un correcte manteniment de la llar, la clau per a la teva tranquil·litat

Quan s’adquireix un electrodomèstic o un vehicle som molt conscients que necessiten un manteniment periòdic pel seu correcte funcionament. En canvi, quan parlem del nostre habitatge és possible que no tinguem cent per cent clar què s’ha de fer o amb quina freqüència, perquè no ve amb manual d’instruccions.

Un incorrecte manteniment pot convertir-se en una font de despeses: des de focs per curtcircuits a causa del deteriorament de la instal·lació elèctrica fins a inundacions per ruptures de canonades.

Per tot això, Corp et proposa una sèrie de consells per la correcta conservació del teu immoble:

>> Cada any: 

 • Revisa el correcte funcionament de portes, finestres i persianes, també de manetes i ferramentes, així com l’estat general de les baranes i els seus ancoratges.

 

Captura de pantalla 2017-07-24 a las 17.15.54

 • Verifica l’estat en què es troben les preses de corrent i els interruptors. En el cas de les instal·lacions de climatització i ventilació és necessari que realitzis el manteniment dels equips i reixetes difusores per una empresa homologada, a més d’un canvi o neteja de filtres.
 • Neteja els filtres airejadors de les aixetes i comprova el bon funcionament dels desguassos, banys, sanitaris, habitacions humides i terrasses.

 

Corp_Roger_28 Corp_Roger_27

 • Encarrega a una empresa homologada el manteniment, la neteja i la comprovació del correcte manteniment de la caldera o l’equip d’aerotermia, segons el teu cas.
 • Repassa les vorades.

 

>> Cada tres anys:

 • Lubrica els ferraments de rodaments de portes corredisses i frontisses de finestres abatibles.
 • Inspecciona l’estat de conservació de l’enrajolat per comprovar si hi ha peces separades o malmeses, esquerdes, fissures o humitats i qualsevol deteriorament del rejuntament.
 • Renova, si és necessari, els segellats de les juntes de silicona de la fusteria d’alumini.
 • Respecte a la instal·lació elèctrica, comprova el bon funcionament dels dispositius de protecció del quadre elèctric.
 • Verifica l’estanquitat i el correcte sistema d’extracció de fums.
 • Comprova el bon estat i funcionament de claus de pas i aixetes, així com dels ferraments dels inodors.
 • També és aconsellable que pintis les parets de l’interior de l’habitatge.

 

Alella- Can Calderon_27

>> Cada cinc anys:

 • En fontaneria i calefacció, sol·licita a un tècnic autoritzat una revisió completa i una prova d’estanquitat de la instal·lació de fontaneria.

 

>> Cada deu anys:

 • Realitza una neteja interna dels conductes d’extracció.

Un correcte manteniment de les condicions de l’habitatge no només permet assegurar el nostre confort, sinó que contribueix a millorar la seguretat de la nostra llar i a un estalvi de temps i de diners.

Què faig quan apareix un desperfecte?

Aquí és important distingir entre els immobles d’obra nova i els de segona mà, ja que la cobertura legal de la qual gaudeix el propietari varia en cada cas. Quan es tracta d’obra nova, la reglamentació estableix que els diferents agents que intervenen en l’edificació de l’immoble han de respondre pels desperfectes com els danys materials sorgits arran dels defectes relacionats amb elements estruct

Els propietaris, dins d’un termini de tres anys, també podran demanar la reparació, dins del període de garantia, de qualsevol vici que afecti l’habitabilitat, queden exclosos els danys que siguin directament culpa del propietari a causa d’un incorrecte manteniment o ús.

Amb tot, és important destacar que la garantia comença a comptar des del moment en què el constructor entrega l’obra finalitzada al promotor, no des que el comprador adquireix l’habitatge.

No hi ha comentaris

Publica un comentari

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.