habitación

Consells per aprendre a combinar els colors

Un dels grans dubtes que sorgeixen a l’hora de decorar la llar és com aconseguir la combinació de colors perfecta segons cada estil i necessitat. Conscients d’aquesta situació, a Corp som experts en assessorar sobre cada detall durant el procés de decoració d’un habitatge.

Saber combinar correctament els colors és un art que requereix molta sensibilitat i delicadesa. Per sort, hi ha alguns trucs que ajuden a triar els colors quan ens trobem davant d’un full en blanc.

La regla del 60-30-10

El primer secret que s’ha de tenir en compte és la coneguda regla del 60-30-10. Molt utilitzada al món de l’interiorisme, consisteix a escollir tres colors per a la decoració d’una estança. Així doncs, el color dominant ha d’ocupar un 60% de l’espai, el color secundari un 30% i el color accent un 10%.

Normalment, el color dominant sol ser neutre, mentre que els altres tons ressalten detalls i punts de color.

Posem per exemple que es vulgui aconseguir una estança contemporània i es vulgui utilitzar el color blanc, marró i taronja. Una bona combinació seria utilitzar com a color dominant un blanc trencat, que normalment es destinaria a les parets.

Com a color secundari, s’utilitzaria el marró, que vestirà els mobles, catifes o cortines. I per acabar, el color d’accent seria el taronja, amb el qual es donaria un toc de caràcter a través de diferents accessoris i complements de la llar.

combinar colors

Saber utilitzar el cercle cromàtic

Un cop apresa aquesta regla, s’ha de saber utilitzar el cercle cromàtic per escollir la millor combinació de colors. Primer de tot, és important tenir en compte que hi ha tres colors primaris: vermell, groc i blau. A partir d’aquests tres sorgeixen els colors secundaris, que s’obtenen combinant els primaris. Si barregem el groc amb el blau, s’obté el verd i així successivament fins a aconseguir tota la paleta de colors.

A l’hora d’observar el cercle cromàtic, hem de fixar-nos en els colors complementaris. Estan sempre posats en el cercle diametralment oposats l’un amb l’altre. Per exemple, el vermell és complementari del verd. Un altre factor important és que a la paleta sempre es distingeix entre els colors càlids (groc, taronja o vermell) i els freds (verd, blau o violeta).

Si, tot i això, segueixen havent-hi dubtes respecte a quins colors escollir, sempre es pot optar pel sistema tonal. Consisteix a pintar l’estança del mateix color, però de diferents tons o intensitats. També pots combinar colors càlids amb càlids i els freds amb freds.

combinar colors

Al cap i a la fi, la combinació de colors ideal serà sempre aquella que faci sentir millor a cada client.

No hi ha comentaris

Publica un comentari

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.