lake-2067780_960_720-blog

Com és viure en un iglú?

Gaudir del teu habitatge d’obra nova és un plaer pel descans i la revitalització diària. Tot i això, en alguns llocs del planeta, la climatologia és tan extrema que han de fabricar-se habitatges especials.

Una de les solucions arquitectòniques més enginyoses del món són els iglús de neu. Avui en dia, s’utilitzen a les zones àrtiques per protegir-se del fred, ja que allà les temperatures poden arribar a 50 graus sota zero. T’imagines com és viure una temporada en una llar feta de gel? Avui, ens apropem a aquest mode de vida.

Els esquimals, que són qui més utilitzen aquests curiosos habitatges, viuen a regions de l’Àrtic que pertanyen a Amèrica, Groenlàndia i la Sibèria. Encara que també viuen en cabanes de fusta durant l’època hivernal, a l’estiu inicien les seves expedicions, pel qual necessiten crear iglús on descansar.

interior iglú esquimal
Imatge facilitada per lepaveblog.com

Els iglús són edificis en forma de cúpula, amb un diàmetre de 3 o 4 metres i una alçada de 2 metres. Són capaços de suportar tempestes de neu i fins i tot el pes d’un ós. Els iglús estan fabricats únicament amb peces de gel i neu i els esquimals poden fabricar-los en poques hores. Sabies que el procés de construcció es realitza des de l’interior de l’habitacle?

Un iglú compta amb una estança àmplia i còmoda i conserva la temperatura gràcies a la capacitat aïllant del gel i a que el túnel d’accés té una superfície més baixa que el terra de l’interior, de manera que entra l’oxigen i surt el diòxid de carboni.

visita a iglú a la neu

Els esquimals fins i tot escalfen l’interior amb un foc d’oli o greix de foca! I per què no es desfan per dins encara que encenguem làmpades o petits focs? Això és possible gràcies a la forma arrodonida del sostre. Permet que l’aigua no gotegi, sinó que sigui absorbida per les parets.

hotel iglú neu

A l’interior de l’iglú, es col·loquen pells a terra i a les parets per aconseguir una llar més càlida. De fet, un iglú ben construït pot tenir una temperatura exterior de -45º i gaudir de 16º a l’interior.

hotel iglú
Hotel SnowCastle, a Kemi, Finlàndia. Imatge facilitada per traveler.es

També és possible unir diferents iglús amb túnels. D’aquesta manera, es crea un petit poblat on poden conviure diferents famílies.

Què t’ha semblat la idea de viure a un iglú? Encara que pugui ser una bona aventura i valgui la pena viure-ho una vegada a la vida, creiem que estaràs molt més còmode i càlid gaudint del teu habitatge d’obra nova Corp.

No hi ha comentaris

Publica un comentari

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.