rio-agua

Com estalviar aigua a casa?

L’aigua és un bé indispensable en el nostre dia a dia però, com tots sabem, no és infinita. Sabies que de tota l’aigua del planeta, l’aigua dolça no arriba al 3%? Per seguir gaudint d’aquest recurs és molt important utilitzar només la necessària. A més, també estalviaràs!

Des de la teva llar, pots contribuir a l’estalvi d’aigua i protegir el medi ambient. Com pots fer-ho? Et donem 10 consells amb els quals estalviar aigua fàcilment al teu pis d’obra nova.

1 Per rentar els plats, millor el rentavaixelles

Utilitzant el rentavaixelles, pots estalviar fins a un 10% d’aigua més que rentant els plats a mà. També estalviaràs en electricitat, donat que molta quantitat de l’aigua estalviada correspon a aigua calenta.

estalviar aigua a la cuina corp

2 Redueix la quantitat d’aigua que utilitza la cisterna

Disposes d’una cisterna de doble capacitat? Excel·lent opció per estalviar aigua. Si no disposes d’aquest sistema, et donem una idea. Col·loca dues ampolles a l’interior de la cisterna per ocupar espai i reduir el volum d’aigua que es gasta. S’ha acabat malgastar aigua quan tibes de la cadena!

3 Obre l’aixeta només quan sigui necessari

Si tanques l’aixeta en els moments que no necessites utilitzar l’aigua, per exemple quan t’afaites o et rentes les dents, podràs estalviar fins a 12 litres d’aigua per minut. Sorprenent, oi?

4 Mig ple o mig buit? Omple’ls al complet!

La rentadora i el rentavaixelles gasten la mateixa quantitat d’aigua si la càrrega és menor o major. Per optimitzar el seu ús, no l’activis fins que l’electrodomèstic estigui ple.

5 Els atomitzadors o difusors, claus en l’estalvi

Són uns accessoris que s’incorporen a l’aixeta per mesclar l’aigua amb l’aire. El raig és abundant però conté menys quantitat de líquid, la qual cosa et permet estalviar sense perdre comoditat.

6 Dutxa o bany? Ja saps la resposta

Si en comptes de banyar-te, et dutxes, estalviaràs fins a 150 litres d’aigua cada dia. No es necessita més explicació.

estalviar aigua en un bany corp

7 L’hora de regar, quan surt el sol o al vespre

Les hores de menys calor són les millors per regar les nostres plantes. Les altes temperatures evaporen part de l’aigua, per tant, no s’aprofita cada gota.

8 Tria plantes autòctones

Estàs pensant quines plantes posar al teu jardí o terrassa? Si vols evitar el malbaratament, tria plantes autòctones que puguin adaptar-se a la climatologia de la zona on vius. Així, no necessitaràs satisfer les seves necessitats amb una gran quantitat d’aigua.

9 Tingues sempre aigua freda a la nevera

A vegades, obrim l’aixeta i l’aigua no està tan freda com voldríem. Hem d’esperar una estona i deixar córrer l’aigua fins que surt al nostre gust. Si sempre tens aigua freda a la nevera, no malgastaràs aquests litres.

10 Els papers a la paperera, no a l’inodor

Ubica una paperera al bany, d’aquesta manera no utilitzaràs l’inodor per tirar tot tipus de papers o deixalles.

Segueix aquests senzills consells i redueix el consum d’aigua al teu habitatge d’obra nova.

No hi ha comentaris

Publica un comentari

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.