structure-light-led-movement-158826

Avançant cap a l’habitatge del futur

Enmig del ràpid avenç de la tecnologia, en especial amb la irrupció dels smartphones, que ja permeten controlar diferents aspectes clau del nostre dia a dia, i de les noves necessitats d’una població cada vegada més urbana i preocupada per l’impacte que genera al seu entorn, cobra una major importància entendre com seran els habitatges del futur i com avançar en aquest camí.

En aquest sentit, experts tant de l’àmbit del disseny com del sector tecnològic, suportats per diferents estudis, coincideixen en assenyalar que els habitatges del futur seran intel·ligents, amb cases automatitzades amb dispositius interconnectats entre si a través d’internet i que podran ser controlats des de l’exterior de l’habitatge. Llars més sostenibles amb sistemes que permetran aprofitar l’energia solar i les condicions ambientals amb l’objectiu d’assegurar habitatges eficients.

Serveis adaptats a un nou estil de vida

Estar connectat en tot moment és clau actualment, pel qual és essencial que les noves promocions d’habitatge siguin capaces de respondre a aquesta necessitat, oferint espais comuns amb wifi i llars amb electrodomèstics que es comuniquin entre si facilitant el dia a dia dels seus residents. Per exemple, a través de pantalles que avisin als inquilins del fet que un determinat producte s’està acabant a la nevera, que la rentadora està a punt d’acabar el seu cicle o bé que és hora de realitzar una determinada activitat.

Així mateix, guanya adeptes la idea que els habitatges incorporin serveis de consigna intel·ligent. En un moment en què l’ecommerce s’està consolidant, ja que es calcula que al voltant d’un 40% dels espanyols realitza compres per internet de forma habitual, poder rebre aquestes compres sense necessitat d’estar a casa, gràcies a unes taquilles especials que adaptin la seva temperatura en funció del producte entregat, es perfila com una innovació molt necessària.

ipad-tablet-technology-touch

En aquest sentit, Corp ja aposta per la creació d’espais comuns que permeten integrar la vida de la comunitat, amb equipaments que responguin a necessitats concretes com gimnasos o sales polivalents. En aquesta línia, a les seves últimes promocions la promotora avança cap aquesta casa del futur amb la introducció de sistemes per la gestió intel·ligent dels ascensors amb memòria integrada pel reconeixement des dels diferents accessos de l’edifici, així com estances que incorporen preses Bluetooth i USB.

La incorporació de la domòtica

La casa del futur incorporarà la domòtica, facilitant l’estalvi energètic, fomentant l’accessibilitat i aportant major seguretat. Tot això per atorgar un major confort a les persones, que podran controlar tots els sistemes des d’un sol dispositiu i comptaran amb sistemes automatitzats que permetran que elements com la il·luminació s’adapti a la llum solar exterior, que la calefacció i la climatització s’activin en funció de la temperatura exterior, etc.

Aquesta és precisament una de les línies de treball de Corp, que al seu nou model d’habitatge 3.0 aposta per una arquitectura envoltant que incorpora diferents avanços tecnològics a la llar des de l’inici de la construcció, amb sistemes que permetin controlar i programar els diferents dispositius electrònics de cada habitatge a través d’un senzill sistema de polsadors o del dispositiu mòbil. Permet, a més, la personalització d’altres elements com les aixetes electròniques, tendals motoritzats, cortines elèctriques amb control remot, etc.

pexels-photo

Una altra de les novetats que inclouen les noves promocions de Corp, en aquesta línia, és la incorporació de punt de càrrega de vehicle elèctric amb alimentació i comptador individual a l’aparcament per minimitzar els costos.

Sostenibilitat i eficiència energètica

Treballar per l’optimització dels immobles en l’àmbit energètic és clau, donat que això permet augmentar el confort dels veïns i també els ofereix una sèrie d’avantatges econòmics. Per aquest motiu, aquest àmbit és un dels focus de treball amb l’objectiu de desenvolupar sistemes perquè els edificis puguin ser autosuficients, amb sistemes que contribueixin a reduir el consum i generar l’energia necessària per al seu funcionament.

Corp destaca, en aquest àmbit, per la possibilitat d’incorporar la personalització d’alguns elements en aquest camp com l’aixeta electrònica, que permet seleccionar la temperatura o amb sensor de moviment i il·luminació, terres radiants i refrescants que ofereixen calidesa i benestar a l’hivern i frescor als mesos calorosos, sanitaris intel·ligents i sistemes d’osmosis i descalcificació.

 

No hi ha comentaris

Publica un comentari

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.