paisajes mundo

9 paisatges espectaculars al voltant del món

Sabem que t’encanta gaudir de la teva llar però, a vegades, també ens ve de gust sortir de casa per descobrir llocs nous. Et presentem 9 dels paisatges més espectaculars del món. Viatja des del sofà del teu habitatge amb la imaginació o atreveix-te a iniciar una nova aventura.

El túnel de Wisteria, a Japó

Als màgics jardins de Kawashi Fuji trobem el túnel de Wisteria. Un espectacle floral que sembla formar part d’un escenari de conte. El túnel vegetal està ple d’una gran varietat de glicines. Els arbusts s’enrosquen per envoltar al visitant i oferir-li un incomparable escenari ple de color.

El túnel de Wisteria, en Japón
Imatge facilitada per elsouvenir.com

Pamukkale, a Turquia

Sembla de mentida, però és molt real. A la cara nord de la vall del riu Curuksu podem visitar un lloc inoblidable. Pamukkale es coneix com el “castell blanc”. Son unes aigües termals amb terrasses naturals que semblen estar formades per densos núvols blancs. El color es deu a la presència de calcita i travertí a l’aigua.

Pamukkale, en Turquía
Imatge facilitada per elimparcial.com

El Llac Hillier, a Austràlia

Has vist mai un llac de color rosa? El pots visitar a l’illa de Middle, a l’Arxipèlag de la Recherché, davant la costa d’Austràlia Occidental. L’entorn verd contrasta amb el sorprenent color d’aquest llac salí de 600 metres. Després d’estudiar científicament la seva composició, alguns creuen que el color està causat per les baixes concentracions de nutrients i els diferents tipus de bactèries i algues. Una altra teoria assegura que el rosa prové d’una reacció entre el dipòsit de sal marina i la nacolita.

El Lago Hillier, en Australia
Imatge facilitada per experitour.com

Preikestolen, a Noruega

No apte per a qui pateix de vertigen, la coneguda com a “Roca del Púlpit” és un lloc espectacular a la costa sud-oest de Noruega. Aquesta roca, amb una caiguda de 604 metres, pot visitar-se amb una caminada de 90 minuts. La recompensa et farà oblidar el cansament.

Preikestolen, en Noruega
Imatge facilitada per lifeinnorway.net

Llac Natron, a Tanzània

Encara que estem parlant d’un llac, la veritat és que la seva espectacularitat es fa notable quan està sec. Aquest paratge de la regió d’Arusha, al nord de Tanzània, és curiós perquè, quan arriba l’estiu, l’aigua s’evapora i el terra queda d’un intens color vermell. Sabies que quan el llac està ple és mortal per a qualsevol animal que no estigui adaptat? Les seves aigües són molt alcalines i la sosa s’acumula a la vora formant una espuma blanca. Per aquest motiu, només sobreviuen els peixos Alcolapia alcalica i els flamencs, que consumeixen les algues filtrant l’aigua amb el seu bec.

Lago Natron, en Tanzania
Imatge facilitada per elviajerofeliz.com

Mù Cang Chài, a Vietnam

Quan parlem de Vietnam, és fàcil que ens vinguin al cap els seus espectaculars camps verds i arrossars. Aquest, és un dels camps d’arròs en terrasses més espectacular. Les terres treballades pels vietnamites contrasten amb els paisatges muntanyosos. Aquests arrossars són cultivats a més de 1.000 metres sobre el nivell del mar!

Mù Cang Chải, en Vietnam
Imatge facilitada per zonitrip.com

El Pou de Darvaza, a Turkmenistán

Visitar el cràter de Darvaza és una experiència única i sorprenent. “La Porta de l’Infern”, com també es coneix a aquest lloc, és un sorprenent pou de gas que crema des del 1971. Està ubicat al desert, en una zona rica en petroli i gas natural. Saps com va sorgir aquest pou? Un equip de geòlegs van perforar per error la zona. Quan van adonar-se de què hi havia a l’interior, van decidir calar-hi foc per evitar un desastre ecològic. Des de llavors, no ha deixat de cremar.

El Pozo de Darvaza, en Turkmenistán
Imatge facilitada per es.gizmodo.com

Reserva natural integral de Tsingy de Bermaraha, a Madagascar

La riquesa natural de Madagascar és coneguda per tots però, coneixes els paisatges de Tsingy? És un impressionant bosc de roques que s’alcen punxegudes formant una panoràmica molt curiosa. Aquestes formacions rocoses tenen una extensió de 666 kilòmetres quadrats.

Reserva natural integral de Tsingy de Bermaraha, en Madagascar
Imatge facilitada per petzl.com

El Llac de la Mitja Lluna, al desert del Gobi

A l’extens desert del Gobi, trobem nombrosos oasis i ciutats per on discorria la ruta de la Seda. Un dels oasis més famosos és el Yueyaquan o Llac de la Mitja Lluna. Aquest nom es deu a la forma que té la llacuna que allà es troba.

Aquest oasis és molt popular i turístic i s’organitzen visites en camell, autobusos i 4×4 des de Dunhuang. Mentre que en temps antics es trobava envoltat del desert, a l’actualitat s’ha creat, a pocs metres, una extensa regió boscosa i verda per frenar l’avanç de la sorra.

El Lago de la Media Luna, en el desierto del Gobi
Imatge facilitada per mx.starsinsider.com

No hi ha comentaris

Publica un comentari

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.