leo-rivas-micoud-25478

8 hàbits per estalviar sense perdre qualitat de vida… després de firmar la hipoteca

Després de firmar la hipoteca i estrenar el pis, arriba la dura i llarga batalla per sobreviure, mes a mes, a la infinitat de despeses que ens aguaiten com els mosquits en ple estiu… Amb la voràgine del dia a dia, sembla que els diners se’ns escolin com l’aigua entre els dits, sense possibilitat de contenir-la. Però no et desesperis, estalviar és possible! Amb aquests simples hàbits podràs frenar les despeses i deixar de convertir els finals de mes en una estressant pel·lícula de suspens.

1- Revisa les teves activitats habituals. Amb una senzilla taula d’excel t’adonaràs del que pagues a preu d’or sense ser-ne conscient. Primer se’t posaran els pèls de punta, però després de la sufocació ja tindràs tota la informació per planificar les teves despeses i deixar de malgastar. En l’aspecte esportiu, per exemple, surt a córrer per les zones verdes que tinguis a prop de casa, utilitza la sala de fitness comunitària i la piscina a l’estiu. Estaràs en forma i a sobre aprimaràs el teu compte de despeses.

haley-phelps-119782

2- Fes un ús eficient dels recursos energètics. Existeixen mesures que t’ajudaran a no realitzar pagaments astronòmics quan arribin les factures. Una pot ser la d’apagar totalment els dispositius elèctrics de casa (no els deixis en stand by). Una altra consisteix a no posar la calefacció i/o aire condicionat a tota pastilla. Si veus pingüins circulant per la saleta a l’estiu o vas en banyador a ple hivern, t’estàs passant amb la temperatura. Posa l’aire condicionat a 25 graus a l’estiu i mantingues la temperatura als 20 durant l’hivern. Et sentiràs a gust, còmode i la teva butxaca t’ho agrairà. També estalviaràs a mitjà termini, adquirint aparells A+++ (augmentant l’eficiència dels teus equips).

3- Aprèn a dir “no”. No has de comportar-te les 24 hores com un nen davant d’un buffet lliure. Decideix quins són els teus límits; no és necessari que tornis sempre carregat com si fossis un arbre de Nadal…

4- No et quedis amb el primer que vegis. Quan decideixis comprar equipaments per la llar, mobles o fins i tot fer reformes, demana diferents pressupostos i queda’t amb el que millor s’ajusti als teus interessos.

5- Sembla impossible, però reciclar pot ser divertit… a més de barat. Un trist palet pot servir-te d’inspiració per construir un jardí vertical a la terrassa del teu pis. I un moble vell, després d’un envernissat i una capa de pintura, pot convertir-se en un divertit complement vintage.

6- Reduir els sopars i menjars fora de casa és una de les claus per l’estalvi. Aprofita que estrenes pis. I quan arribi el bon temps, podràs explotar al màxim la terrassa del teu Corp.

chris-lawton-165884

7- Organitza una festa d’inauguració. Serà una ocasió perfecta per reunir a amics que fa temps que no veus (i també et portaran regals i incomptables ampolles de vi per fer que la vetllada sigui inoblidable…).

8- Evitar el shopping impulsiu és una mesura molt efectiva. Acabes de fer la mudança, revisa el teu armari. Redescobriràs peces de roba que ni recordaves que tenies (i que fins i tot tornen a portar-se).

Seguint aquests consells no hauràs de revisar el teu compte corrent pensant que només hi trobaràs teranyines…

No hi ha comentaris

Publica un comentari

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.