L83A9972 2-BLOG

8 errors de decoració que poden espatllar la teva llar

A tots ens agrada decorar la nostra llar, donar-li personalitat i aconseguir que sigui única. És realment emocionant, però a vegades aquesta emoció ens pot fer cometre errors. No et preocupis, evitar aquests temibles errors que poden espatllar tota la teva decoració és molt fàcil. Te’ls resumim en 8 consells.

1 No prendre les mesures necessàries

Abans de sortir a comprar mobles o articles de decoració, assegura’t de prendre les mides de l’espai on anirà la teva nova adquisició. Comprar per impuls pot tenir un desenllaç fatal. Si aquest article que has comprat amb tanta il·lusió no encaixa amb l’espai del que disposes, et trobaràs amb problemes de pas o et veuràs obligat/da a tenir que redistribuir tota l’estança per trobar el seu lloc. Recorda, planifica i no t’emportaràs sorpreses desagradables.

Sant Just _26-BLOG

2 Compte amb els colors freds si tens poca il·luminació

Sabies que els blaus i verds absorbeixen la llum? No tindràs problema si els utilitzes en estances amb grans finestrals però poden aportar un ambient massa fred si els utilitzes en estances petites. Per a espais de mida reduïda i amb poca llum, et recomanem tons càlids i clars: beixes, blancs trencats, sorres, rosats…

pexels-photo-259714-BLOG

3 La festa dels estampats? No, gràcies.

Jugar amb estampats és tota una ciència que necessita planificació i molt d’equilibri. Si vols fusionar estampats, utilitza sempre la norma de que comparteixin el color dominant o el teixit. Pots donar un toc atrevit a la teva llar amb algun coixí o un plaid de teles vistoses però és millor que la majoria siguin llises.

living-room-2155376_960_720-BLOG

4 Estètic sí, pràctic també

L’estètica no és l’únic important en la decoració. Tots els elements que utilitzem han de tenir també la seva part pràctica. Estudia quines funcions necessites cobrir amb el teu mobiliari i intenta que quan compris una nova peça, compleixi aquests tres objectius: estètica, practicitat i qualitat.

wardrobe-2605328_960_720-BLOG

5 No t’espantis dels colors foscos

Sempre s’ha dit que pintar amb colors foscos pot fer semblar més petit un espai. En part és cert, però si els contrastes amb tons clars pots aconseguir l’efecte de que l’habitació sigui encara més gran. Has d’utilitzar-los estratègicament, per exemple a la paret del capçal del llit.

Vergos Elena y Manel - 008 - MGA_2015_11_12_146393-BLOG

6 Deixa fluir la llum natural

Un error decoratiu inconcebible és tapar l’entrada de la llum. No permetis que els mobles tapin les finestres ni et decantis per cortines que no deixin passar la llum. La llum natural omple la teva llar de vida, la fa més àmplia i agradable. Aprofita-la.

L83A0015-BLOG

7 No a les estances saturades

Ja sabem que tens moltes fotografies que t’encanten, articles que t’han regalat persones importants, innumerables records dels teus viatges… però no és necessari posar-los tots. Tampoc és aconsellable utilitzar massa colors. Una decoració simple i neta generarà un millor ambient a la teva llar. A més, no estàs obligat/da a mantenir sempre els mateixos objectes, pots canviar-los sempre que et vingui de gust.

Vergos Elena y Manel - 015 - MGA_2015_11_12_146513-BLOG

8 Un quadre que no quadra

No et precipitis a l’hora de penjar un quadre. Et recomanem “dibuixar” el contorn del quadre a la paret amb cinta de carrosser abans de penjar-lo. Així podràs veure si el marc és massa gran o massa petit per l’espai que ha d’ocupar. Tingues en compte també que l’estil, ja sigui una pintura o una fotografia, encaixi amb l’estètica de la teva llar. No caiguis en l’error de col·locar un quadre només perquè te l’hagin regalat. Aquest detall podria espatllar tota la teva decoració.

pexels-photo-205321-BLOG

Ara ja saps com decorar la teva llar sense cometre errors. És el moment d’explotar la teva creativitat i dibuixar una estètica personal i diferent: la de la teva llar. Atreveix-te a innovar, imagina, decora i sorprèn.

 

 

 

No hi ha comentaris

Publica un comentari

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.