bebe

10 consells per preparar l’habitació del bebè

Queda molt poc temps perquè la família s’ampliï. Els nervis, la incertesa, les ganes de veure-li per fi la cara… Si la teva llar ja estava plena de vida, ara, a més a més, la inundaràs de màgia amb un nadó.

Fes cas a aquests senzills consells i podràs treure el màxim partit a l’habitació del bebè; el seu primer refugi:

1. No esperis a l’últim moment. L’embaràs i el part no són ciències exactes. Un avançament imprevist pot suposar que hagis d’improvisar a la nova habitació de la casa, la seva distribució i decoració.

2. Dota el dormitori d’un ambient lluminós i de relaxació. Els colors pastel per les parets, rematats amb fustes suaus, donen un aspecte càlid i tranquil a l’estança. Un punt de llum és molt important perquè el nadó no estigui a les fosques si es desperta sobtadament. T’aconsellem afegir tires de leds als sòcols o tenir cortines que deixin passar llum natural a l’habitació. Tots aquests detalls tindran un efecte positiu pel petit de la casa i influiran beneficiosament en el seu son.

3. Fes lloc a l’habitació i no la recarreguis amb massa mobles o complements. Facilitarà la mobilitat per l’estança sense obstacles.

habitacion bebe

habiacion bebe

4. Encara que inicialment et serà més còmode i pràctic que dormi al teu costat, més endavant podràs decantar-te per una habitació independent, idealment a prop de la teva. Els cicles de son i menjar en els petits són curts, així que intenta tenir-ho en compte a l’hora d’ubicar-lo.

5. Proporciona un toc de color a l’habitació. Un vell fitxer pintat, coixins de colors, peluixos o, fins i tot, una butaca d’un to pujat, poden donar el contrapunt trapella a tanta pau i tranquil·litat. En cas que l’habitació sigui petita t’aconsellem fer ús de mobles neutres perquè ajuden a crear sensació d’amplitud.

6. Juga amb la possibilitat d’inventar dormitoris diferents pel teu fill segons el moment que estigui vivint. Làmpades, cortines, quadres, catifes… et permetran crear un ambient determinat i adaptable a l’edat del teu nen. Quan sigui un recent nascut, fes ús d’elements amb ratlles, estrelles i ninots. A mesura que creixi canvia’ls per vinils o papers pintats amb grafits, així el seu món s’adaptarà als seus gustos i creixement. L’avantatge que ofereixen els complements és la possibilitat de crear habitacions totalment diferents quan ho desitgis.

7. Pots crear el seu propi territori. Decora un racó de l’habitació amb mots encreuats, el lettering està de moda. Una altra opció molt divertida és adornar una porta o pany de paret amb una pissarra metàl·lica i joguines, papers o fotografies que tinguin imants i es puguin enganxar gràcies a l’atracció.

8. Si ets dels que creu que la disposició dels mobles pot generar benestar i harmonia, pots decantar-te per tècniques de Feng Shui a l’hora de distribuir els diferents elements a l’estança.

feng

9. La seguretat del nadó és el primer. Tingues en compte l’ús de pintures no tòxiques, mobles amb vores arrodonides, protectors d’endolls, calaixos, portes i finestres, a més de protectors per radiadors.

10. Disposa de joguines que facilitin el desenvolupament dels seus sentits, com els mòbils, a través dels quals el nadó explorarà el món. Seran molt estimulants per al nen i permetran passar els primers moments divertits en família.

Seguint aquestes pautes, acabaràs recordant la pau que se sent al gaudir, al costat del teu petit, de la seva primera habitació.

No hi ha comentaris

Publica un comentari

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.