tornar a notícies

10/07/2016

El 50% de les cases a Barcelona es venen en 90dies

Un estudi d'un conegut portal immobiliari espanyol, idealista, posa de manifest el bon moment que passa el sector immobiliari a Barcelona, i és que el 50,6% dels habitatges posats a la venda a la capital catalana duren una mitjana de 90 dies al mercat.

Aquest informe, elaborat el mes d'abril a partir de tots els immobles a la venda anunciats al portal, recull que el 15,2% es compren en menys d'un mes i un 87,3% duren menys d'un any publicats al web.

L'Eixample, el barri més cotitzat per comprar casa a Barcelona

Les xifres varien en funció dels barris de Barcelona on es trobin els habitatges. L'Eixample encapçala la llista de vendes amb un 22,8% del total, seguit de Sant Martí, Horta-Guinardó, Gràcia i Les Corts, amb un 8,9%.

Pel que fa als preus, durant el mes d'abril el cost mitjà de compravenda va ser de 324.689 €, i els habitatges més venuts van ser els que es trobaven per sota dels 200.000 € (gairebé un 33%) i entre els 200.000 i els 300.000 € (un 27,8%).

Aquestes dades reflecteixen el repunt de vendes que està experimentant el sector de l'habitatge a la Ciutat Comtal i la gran demanda que hi ha per a la compra d'immobles, que continua augmentant després d'haver passat un període molt més moderat. Així mateix, les xifres es poden interpretar com un avís d'urgència per als qui actualment cerquen pis de manera activa a Barcelona.